مالیات بر دارایی چیست ؟
در مقاله مالیات چیست و انواع مالیات کدامند از سایت مدیر مالیات توضیح دادیم که مالیات شامل ۲ دستهی مالیات مستقیم و مالیات غیر مستقیم میشود. مالیات مستقیم نیز خود شامل مالیات بر درآمد و مالیات بر دارایی میباشد. در این مقاله از سایت مدیر مالیات به طور کامل به توضیح آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
مالیات بر دارایی
مالیات بر دارایی (property tax) مالیاتی است که بر دارایی افراد از جمله املاک تعلق میگیرد. دارایی که به صورت ارث به فردی رسیده باشد نیز شامل مالیات بر دارایی میشود.
قانون مالیاتی در هر حوزه قضایی مانند مناطق و استانها متفاوت است و به صورت سطح و درجهی آنها مالیاتبندی میشوند.
تاریخچهی مالیات بر دارایی
اخذ مالیاتها از زمانهای بسیار دور وجود داشتهاند. در گذشته از افراد با سواد (که تعدادشان نیز بسیار کم بود) در ارزیابی مالیات کمک میگرفتند.
قبل از استفاده از پول، مالیات شامل محصولات کشاورزی و دامی میشد. در مصر باستان نیز مالیات مشمول اموالی مانند آبجو، روغن، گاو، زمین و … میشد.
رفته رفته با حضور سیستم پولی و شکلگیری تمدن و رشد و پیشرفت کشورها، فرآیند مالیاتها متفاوت شدند و برای آنها قوانین خاصی صورت گرفت. امروزه قوانین مالیاتی در هر کشور متفاوت است.
انواع مالیات بر دارایی
پس تا اینجا متوجه شدیم که مالیاتی که مشمول دارایی و ثروت اشخاص میشود را مالیات بر دارایی نام دارد. خود مالیات بر دارائی نیز به دسته مکمل زیر تقسیم میشود: مالیات بر ارث و مالیات حق تمبر.
مالیات بر ارث
در این مالیات دولت از دارایی شخص متوفی مبلغی را به عنوان مالیات کسر میکند.
مالیات حق تمبر
مالیات حق تمبر به جهت رسمیت شناختن به اسناد، مدارک و اوراق از مودی مالیات دریافت میشود.
البته باید خاطر نشان کرد که سه دستهی دیگر نیز شامل مالیات بر دارائی میشدند که طبق اصطلاحات سال ۱۳۸۰ این موارد حذف شدند.
مالیات بر زمینهای بایر، مالیات مستغلات مسکولی خالی مانده و مالیات سالانه ملکها شامل این ۳ موارد میشدند.
مصوبه جدید مالیات بر دارائی
مالیات بر خانه، مسکن و اموال نیز شامل مالیات بر دارائی است. ولی این مالیاتها سالهاست که حذف شدهاند. ولی اخیرا دربارهی مالیات بر املاک خالی از سکنه و همچنین مالیات خانهها و خودروهای میلیاردی صحبت شده است. مالیات بر خانههای خالی از سکنه هنوز در مجلس به تایید نمایندگان نرسیده است.
ولی برای خانههای بالای ۱۰ میلیارد تومان و خودروهای بالای ۱ میلیارد تومان مقرر شده است که به نرخ مشخصی مالیات اخذ شود.
در صورت تغییر قوانین و یا تصویب مصوبههای جدید در بروزرسانی مقاله به اطلاع شما خواهیم رساند.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. حتما نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
همچنین اگر سوالی در مورد مالیات خود دارید حتما در بخش تماس با ما مطرح کنید. همکاران و مشاوران ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهند داد.